Vjenčani portal za moderne mladence

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

S jučerašnjim danom stiglo nam je i proljeće. Iako je iz pandemije koronavirusa proizašla potreba za novim trendovima, minimalističkim vjenčanjima, vjenčanja i dalje nisu prestala. A svi trendovi, kao i do sada, rađaju se iz potrebe. Iako je sada postala norma imati dezinfekcijska sredstva i znakove za socijalnu distancu na dodirnim točkama za ulazak gostiju na vjenčanje, u organizaciji vjenčanja pažnja se sve više usmjerila na goste i to od samog dolaska pa sve do odlaska. Zato, jedan od novih trendova za vjenčanje su kutije dobrodošlice. Pitate se što su kutije za dobrodošlicu? Riječ je o kutiji u kojoj se nalaze personalizirana sredstva za dezinfekciju ruku, maske, program vjenčanja i slično.

Vjenčanja u prvom dijelu 2021. godine bit će intimnija, prisnija, a govori će postati ležerniji. Sve će više ličiti na obiteljsku večeru, nego na svečanost. Ova vjenčanja nazivaju se vjenčanjima u stilu bistroa. Za ovu godinu predviđa se porast akustičnih izvedbi. Paleta boja više neće obuhvaćati nijanse bijele. Raste popularnost svježih paleta i grafika. Mladenci sve više naginju ka životopisnim bojama i klone se bijelih i kremastih boja. Ove godine apsolutni hit bit će nježno siva boja i životopisna žuta što ima svoje uporište i u simbolici. Naime, ove dvije boje prenose poruku snage i nade koja je trajna i uzdižuća. Za goste vrijedit će pravilo odijevanja koje glasi: ležerno, ali usklađeno. Zbogom crne kravate! Mladenci se sve više opraštaju od zagušljivih smokinga i haljina, a sve više prihvaćaju ležernu odjeću umjesto svečane. Što se tiče vjenčanica, u proljetnim vjenčanjima očekuje se puno netradicionalnih odjevnih kombinacija: vjenčanice u boji, kratke haljine uparene s dugim velovima, vjenčani sakoi i kombinezoni. Mladoženje će dodati osobni štih svom tradicionalnom smokingu i nosit će ga u boji, uzorku ili teksturi. Prelazak na mikrovjenčanja omogućio je veću kontrolu nad cjelokupnom estetikom. Pritom, broj gostiju na vjenčanjima neće prelaziti brojku 30.

Kada govorimo o mjestu održavanja vjenčanja, ove godine će se sve više prakticirati vjenčanja na otvorenom pa je interes za vjenčanim šatorima i ambijentalnim svjetlima svojevrsni must have.  Kad sunce zađe, svjetla će postaviti ton i raspoloženje na vašoj večeri stoga je jedan od glavnih trendova bajkovita rasvjeta u vidu malih žaruljica, vintage lustera i klasičnih vilinskih svjetala. Vraća se u trend i dekor „uradi sam“. Vjenčanja na otvorenom ujedno su i mjera sigurnosti za goste, mladence i osoblje. Stvaranje ugodnog i sigurnog okruženja bit će neophodno. Udobne stolice i namještaj u stilu dnevnog boravka uz uključeno zelenilo i druge prirodne elemente pomoći će vam da se gosti osjećaju kao kod kuće.  Dominirat će i čipkasti stoljnjaci, bakino porculansko posuđe, vezene vrpce, stakleno posuđe i cvjetne salvete. Organizatori vjenčanja predviđaju da će se u 2021. godini dogoditi ogroman val vjenčanja u gradskoj vijećnici.  

Što se tiče cvijeća, na proljetnim vjenčanjima bit će obilje cvijeća i lišća, masivnih buketa i epskih cvjetnih instalacija. Među cvjećarima se sve više traže šareni i neobični cvjetovi poput orhideja i anthuriuma.

Kolači i torte postat će manji, a bit će postavljeni na drvenim i mramornim postoljima. Hit će biti i ugravirani inicijali para na svakom postolju.  Vremena velikih torti su prošla davno. Dobro dizajnirana manja torta isto tako može izazvati wow efekt posebice ukoliko je estetski usklađena s uzorkom na vašoj vjenčanici ili se detalji životopisno uklapaju u cjelokupan interijer. Jednoslojni kolači bit će apsolutni trend.

Pin It on Pinterest

Share This