Vjenčani portal za moderne mladence

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

S dolaskom jeseni dolaze i novi trendovi u vjenčanju. Ovaj malen pregled donosi vam sliku vjenčanja kakvu su predvidjeli organizatori vjenčanja u suradnji s aranžerima, fotografima, frizerima, kozmetičarima i ugostiteljima.

Ono što je trenutno popularno u svijetu su održiva vjenčanja. Kako su 2019. i 2020. godina bile od izuzetne svijesti u pogledu klimatskih promjena i ekologije, održiva vjenčanja postala su sve popularnija. Održiva vjenčanja obavezuju se na nula otpada i „upcikliranju“, odnosno prisutno je resetiranje i korištenje primjerice, obiteljskog vjenčanog prstena, vraćanje cvjetnih svečanosti, lokalno uzgojena hrana, slamke od bambusa, latice umjesto papira ili najam dobavljača koji imaju za prioritet održivost. Budite pažljivi prema svojim gostima nudeći im različite kuhinje i okuse.

 

Naravno, s obzirom na aktualnu situaciju dominira trend mikrovjenčanja s maksimalno do 50 gostiju. Ali iako je broj gostiju smanjen, to vam otvara prostor za individualnost i odlučnost prema novim potezima – primjerice prema složenim jelima ili personalizacije. Ovaj stil soarea savršen je za osobe koje su introvertirane i koje žele provesti svoj najljepši dan u životu s manjom skupinom najbližih voljenih osoba.

Treće, veo je prošlost, a ustupio je mjestu ukosnicama, bareta, maramama i retro češljićima, koji su često ukrašeni biserima. Samim time i idealni za pridržavanje kovrča. Nadalje, ove godine umjesto bijelih boja, na vjenčanju dominiraju boje. Koje točno? Među najpopularnijima su boja mente, pastelno žuta, zemljani tonovi, baby plava, nježne nijanse ljubičaste i roskaste te narančasta. Ono što je posebno važno za dekoraciju vjenčanja jest rasvjeta. Ovdje su mogućnosti beskrajne: od cijevi koje svijetle, LED traka, kineskih lampiona do visećih instalacija. Mijenjajte ambijent zabave te dodajte bajkovito svjetlo u prostor gdje se odvija zabava. Ipak, i dalje je u trendu svjetlost svijeća za stvaranje intimnog i romantičnog dojma.

Ono što je novo u trendovima na vjenčanju su jestive latice bilo da se nalaze smrznute u kockicama leda, bilo da se nalaze u salati ili na vrhu deserta. Cvjetovi itekako idu u vjenčanja pa ih stoga uparite gdje god je moguće – među konfete ili u zahvalnice. Kao dekoracija, i dalje su popularni cvjetni aranžmani i stilski elementi koji se protežu od poda do stropa. Pampas trava, paprat, sušena gipsofila, hortenzije i gole grane drveća savršeno se uklapaju u svaki prostor. Maksimalizam je ono što 2020. godina traži.

 

Ujedno, na svadbenom prijamu kraj je došao i okruglim stolovima. Pravokutne stolove za goste razmjestite zmijoliko u zabavan dizajn. Svojim gostima možete omogućiti i stajalište s napicima i pićem koje im omogućuje da sami smiksaju svoj koktel. Gin je ove godine apsolutan hit, a ujedno je pogodan za stvaranje i miješanje složenih koktela. A dodatan bonus je što vam za to ne treba barmen. Možete napraviti i stajalište sa sirevima, slatkišima, krekerima, orašastim plodovima i voćem. Dodajte vege meni ili veganski meni.

Što se tiče odjeće za mladence, klasičnom crnom odijelu za muškarce došao je kraj i njegovo mjesto preuzima plava boja. Mladenke će možda ovo razveseliti, no vraća se trend velikih balskih, bajkovitih haljina s puf rukavima, ukrasima i čipkom koji daju jednu klasičnu, ali i romantičnu notu. Kako bi vjenčanu haljinu učili još posebnijom, vez je rješenje. Izvezite omiljeni stih ili nešto što vama mnogo znači u vašu vjenčanicu i dodatno je personalizirajte. Također, sve su popularnija tematska vjenčanja. Pomislite: bež zabava. Svi vaši gosti moraju se odjenuti u bež boju što će izazvati dodatan wow efekt.

 

Što se tiče odabira buketa, ove jeseni na tapeti je lokalno uzgojeno, sezonsko i čak suho cvijeće kako bi se stavio naglasak na ekologiju, ali i pružila estetska prednost. U dekoracijama, rezano cvijeće zamijenit će ono divlje, živo cvijeće i biljke u keramičkim posudama, koje se nakon što vjenčanje prođe, gostima može darivati kao zahvalnica ili se zasaditi u vašem vrtu kao lijepa uspomena.

 

Pin It on Pinterest

Share This