Vjenčani portal za moderne mladence

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ako planirate vjenčanje s ograničenim budžetom, to ne znači da vaš dan neće biti poseban. Slijedeći raščlambu troškova u kombinaciji sa spoznajom gdje uštedjeti, a gdje ne, jeftino vjenčanje je izvedivo, a zabave neće biti ništa manje.
Prvo što trebate učiniti je odrediti kakvu vrstu vjenčanja želite. Kada zamislite svoje vjenčanje, što vidite? Je li to otmjena zabava u centru grada ili možda roštilj u dvorištu s prijateljima? Ako vam treba malo inspiracije, razmislite o vjenčanjima na kojima ste bili ili ih gledali na TV-u, Instagramu ili Pinterestu. Što vam se svidjelo? Umjesto da se fokusirate na detalje, razmislite o ukupnoj energiji i osjećaju koji želite da vaše vjenčanje ima.

Prvo i osnovno, svi koji sudjeluju u troškovima vjenčanja, moraju sjesti i pogledati ukupan budžet. Naučite otvoreno i iskreno razgovarati o tome koliko možete potrošiti na vjenčanje i koliko ste spremni potrošiti na vjenčanje. Ukupan budžet podijelite na kategorije poput: sala, ceremonija, fotografija, meni, vjenčanica i odijelo, razno. Potom, razradite ono što vam je najvažnije i dodijelite postotak budžeta koji ćete posvetiti svakoj kategoriji. Možda biste voljeli više uložiti u fotografije, a cvijeće vam je manje važno. Potom, odvojite trenutak sa svojim partnerom i izaberite tri glavna zahtjeva. Hoće li to biti ceremonija na otvorenom ili jazz bend uživo, sastavite zajedno ili odvojeno svoju listu želja. Svom budžetu dajte i malo prostora za disanje jer će se uvijek pojaviti neočekivani troškovi.

Nadalje, ograničite svoj popis gostiju jer manje ponekad uistinu može biti više. Svaki gost je trošak. Ovo može zvučati grubo, no istina je. Dodavanjem ljudi na popis gostiju, samo povećavate ukupne troškove vjenčanja.
Vjenčana sala pojede najveći dio budžeta – gotovo polovicu. Ako tražite povoljno mjesto za vjenčanje, mali hoteli, lokali za vjenčanja i male crkvene ili seoske vijećnice bit će najbolje. Ne brinite oko izgleda samog mjesta jer postoji puno jednostavnih i pristupačnih načina na koje možete dodati lijepu dekoraciju za vjenčanje kako biste ga transformirali. Ako imate prijatelje, rodbinu ili članove obitelji koji imaju nevjerojatne kreativne i organizacijske sposobnosti, zamolite ih da umjesto dara iskoriste svoj talent na vašem vjenčanju. Je li vaša baka cvjećar amater? Ima li prijatelj oko za fotografiju? Je li susjed vlasnik restorana? Čak i ako ne mogu pružati svoje usluge, još uvijek možete ostvariti značajan popust kod njih.

 

Vi i vaš partner veliki dio stvari možete napraviti i sami i tako uštedjeti mnogo novaca. Naravno, ne želite biti budni do 4 ujutro na dan vašeg vjenčanja pekući kolače. Napravite vlastite pozivnice za vjenčanje, s obitelji sastavite jelovnik i kupite namirnice u trgovini. Bukete i dekoraciju izrađujte od dijelova kupljenih u malim dućanima. Upotrijebite i iskoristite sve što je sezonski dostupno. Primjerice, umjesto cvijeća, možete iskoristiti bobice ili lišće. Zavirite u tavane i podrume svojih baka i roditelja i iskoristite sve što bi potencijalno moglo doprinijeti ugođaju.

Mudro odaberite vrijeme za svoje vjenčanje. Vjenčanja se obično odvijaju u toplijim mjesecima pa su tada i cijene obroka po osobi najskuplje. Ujedno, uzmite u obzir i dan u tjednu. Vjenčanje u petak ili nedjelju moglo bi vas stajati do polovice jeftinije, a imat ćete i više opcija za dobavljače koji su obično subotom već rezervirani. Ono najvažnije, odvojite vrijeme za nekoliko različitih dobavljača. Ne morate odmah odabrati prvu osobu koju vidite.

Ipak, zapamtite, vaše vjenčanje vrti se oko vas dvoje, a ne na jedan dan slavlja. Nemojte to izgubiti iz vida. Trošenje mnoštvo novaca na dan vjenčanja neće dokazati ljubav prema partneru, no može vam ostaviti prazan bankovni račun. U potpunosti je moguće imati povoljno, lijepo i moderno vjenčanje.

Pin It on Pinterest

Share This