9 najneobičnijih vjenčanja u svijetu

Najluđa vjenčanja

Iako je uobičajeno da vjenčanje bude vrlo svečano i prođe po nekoj vrsti standardiziranog protokola, poneki ljudi imaju želje da njihovo vjenčanje bude daleko drugačije od običnog. U nastavku donosimo vam 9 najneobičnijih, u nekim stvarima i bizarnih vjenčanja u svijetu.

  • Mladenka koja je imala 110 djeveruše i postaviti svjetski rekord

110-bridesmaidsJeste li znali da u knjizi svjetskih Guinness rekorda postoji i rubrika s najviše djeveruša. Do nedavno taj slavni rekord držala je djevojka koja je na vjenčanju imala 90 djeveruša. No mladenka iz Ohaia odlučila je da će na svojem vjenčaju imati 110 djeveruša. I naravno taj cilj je ostvarila. Jill Stapleton koja je vlasnica škole plesa upitala je svojih 110 polaznica da li bi joj se pridružile na vjenčanju i bile djeveruše. Vjenčanje je održano 11. Lipnja 2010. I kao što se sa slike vidi sve cure su joj pristale na prijedlog. Za uzvrat svaka djeveruša dobila je mali buketić cvijeća.

  • Par koji se oženio u kavezu protiv morskih pasa

a97216_g145_1-shark-tankApril Pignataro i Michael Curry iz New Yorka vjenčali su se u lipnju 2010. Godine. Mladenka je nosila bijelo odijelo dok je mladoženja nosio tradicionalno crnu odijelo. Njihova nakana je bila vjenčati se u kavezu protiv morskih basa u jednom bazenu u Atlantis Marine World na Riverheadu. Oboje su iskusni ronioci. Mladenci u zaštitnom kavezu pored bijelog morskog psa, jegulja i škarpine rekli sudbonosno DA. Kako bi i njihovi uzvanici mogli pratiti što se dešava sa sobom su imali radio predajnike koji su se mogli čuti i prostorijama dotičnog bazena.

  • Ruski par koji je se odlučio vjenčati dok biciklira

a97216_g145_6-bicyclePar zaljubljenika u biciklizam odlučio se vjenčati na malo čudan ali nadasve zdrav način. Vjenčali su se tijekom vožnje na biciklu. Ceremonija je prošla tako da se par i njihovi uzvanici vozili na biciklu dijelom jednog neimenovanog ruskog grada.

  • Mladoženja koji je svoju zaručnicu iznenadio s 99 999 ruža.

a97216_g145_5-roses2Mladoženja Xiao Wang potrošio je svoju godišnju zaradu da bi za svoju buduću mladu kupio 99.999 crvenih ruža. Xiao je svoje predivno vjenčanje imao u mjestu Chongqing u središnjoj Kini, gdje se smatra da je broj 999 sretan znak. Za par, oboje 24 godina, cvijećem su ukrasili 30 vozila svojih uzvanika. Cvijeće je za tu prigodu dopremljeno s drugog kraja Kine. Mladoženja je također donirao 20% od cijene ruža u dobrotvorne svrhe kako bi “dobili” još više sreće.

  • Žena koja se udala za svog mrtvog zaručnika u mrtvačnici

a97216_g145_10-dead-manMajka dvoje djece, slomljenog srca nakon smrti svojeg zaručnika odlučila se udati za njega posthumno. Kevin Lavelle mučki je ubijen od ulične bande udarcem željenom šipkom u glavu dok je radio daleko od kuće a sve kako bi zaradio novac za vjenčanje sa svojom zaručnicom Michelle Thomas. No čak niti smrt Kevina i Michelle nije mogla rastaviti. Unatoč teškoj boli i patnji koja ju je zadesila, Michelle je organizirala vjenčanje u mrtvačnici Oxfordu John Radcliffe bolnice, gdje je Kevin ležao mrtav. Dirljivoj ceremoniji nazočili su najuža obitelj i prijatelji. U bolnicu je došao svećenik koji je dao posljednju pomast no proje toga, ispred otvorenog lijesa, svećenik je blagoslovio vjenčano prstenje koje je Michelle kupila specijalno za tu prigodu. Svećenik je upitao Michelle hoće li uzeti Kevin da joj bude “zakonit suprug u braku”, a ona je odgovorila: “Uzimam.” Kevinov otac Paddy stavio prsten na Michellin prst i prsten na Kevinov prst dok je ležao u lijesu.

  • Par koji se oženio na robnom centu T.J. Maxx

a97216_g145_4-tj-maxNevjesta Lisa Satayut odlučila je svoje sudbonosno da reći u shopping centu T.J. Maxx koje je smatra svojim sretnim mjestom jer je u njemu provodila sate i sate u raznim kupovinama. Za tu prigodu shoping centar nije bio zatvoren kako bi se očekivalo, tako da su razni kupci i posjetitelji imali priliku nazočiti ovom posebnom trenutku i ujedno čestitati mladencima.

  • Par koji se odlučio vjenčati gol pred 250 uzvanika

a97216_weddingEllie Barton i Phil Hendicott odlučili su svoje vjenčanje provesti u odjelima u kojima su i rođeni. Par egzibicionista iz Australije razmijenili zavjete pred 250 gostiju ne noseći ništa na sebi. Osim vjenčanog prstenja i buketa. Jedino što je stvarno nosila uz buket je dugačak bijeli vjenčani veo. Phil Hendicott nije nosio ništa osim crnog cilindra da pokrije svoju muškost. Ceremonija vjenčanja je provedena ujutro, a svečanost je uživo prenosila jedna australska radio postaja tako da su egzibicionističkom vjenčanju nazočili deseci tisuća slušatelja.

  • Kineska mladenka koja je nosila 200m dugu haljinu postavila svijetski rekord

a97216_g145_3-long-dressJoš jedan u nizu bizarnih rekorda je svjetski rekord u dužini šlepa vjenčanice. Naime mladenka iz mjesta Guangzhou u Kini nosila je na svojem piru, vjenčanicu sa šlepom dugim 200 metara. Neobičan šlep težio je oko 100 kilograma. Fotografija Xie Qiyun i njezine vjenčanice, slikana je ispred hotela u gradu Guangzhou provincije Guangdong.

  • Par koji se oženio na bungee-jump platformi – i skočio s nje, nakon što je rekao “da”

a97216_g145_2-bungee-jumpJeroen i Sandra Kippers iz Bruxelles, Belgija. Montirali su platformu na dizalicu na kojoj je na visini od 50 metara održana ceremonija vjenčanja. Mladenci, svećenik i 20tak uzvanika nalazilo se na toj platformi. Paralelno s njom podignuta je još jedna platforma na kojoj su se nalazili glazbenici. Nakon završetka samog čina vjenčanja mladenci su se povezali bungee-jumping špagama i bacili preko platforme. Trošak za ovo vjenčanje iznosio je oko 25 000 funti.

Podijeli objavu