Izbor benda je izbor zabave večeri

Glazbeni bandovi
Glazbeni bandovi

Za sve mladence, jako bitan segment cijelog vjenčanja zasigurno treba biti odabir benda ili D.J.-a.

Načelno je izbor glazbenog sastava koji će Vam svirati i zabavljati Vas do ranih ili čak kasnijih jutarnjih sati jedna od bitnijih odluka u organizaciji Vašeg vjenčanja. Naime o glazbenicima, bili oni band, duo, one man band ili D.J. ovisi atmosfera cijele večeri i cjelokupni dojam Vašeg vjenčanja koji će Vaši uzvanici jako dugo pamtiti, a vjerojatno i trajno ostati zabilježen na nekoj video snimci.

Stoga dobro razmislite, prođite nekoliko bendova i poslušajte ih kako zvuče u živo na raznim gažama. Nemojte samo uzeti njihov disk i poslušati ga u autu dok se vozite po gradu. Diskovi mogu biti jako izmanipulirani, dok u njima uopće nemate osjećaj i pojam kako i koliko dotični band zapravo komunicira s gostima i u kojoj mjeri je u mogućnosti dovesti ljude na podij i napraviti pravi štimung.

Prvi ples
Jedan od svečanijih trenutaka dana. Prvi ples!

Iako ovo gore navedeno zahtjeva malo više angažmana i vremena, pokušajte svoj band rezervirati odmah nakon sale, i to čim ranije, (možda da to bude druga rezervacija za vaše vjenčanje) jer kvalitetni bendovi ili D.J. brzo se rezerviraju.

Nakon izbora, a možete i nekoliko mjeseci ranije dogovorite s glazbom repertoar koji želite da se svira. Iznimno je to bitno ukoliko imate posebne želje za ponekom pjesmom u prvom plesu ili nekim posebnim štimungom u tijeku večeri. Većina muzičara ima u pripremi više od tisuću pjesama, ali ipak ne računajte na to da su džuboks, stoga se s njima dogovorite.

Prođite nekoliko bendova koji Vam se sviđaju i poslušajte ih kako zvuče u živo na raznim gažama

Ovdje je posebni naglasak ukoliko želite neke pjesme koje su usko vezane za kraj u kojem se možda ne nalazite. Pa tako ukoliko želite da Vam tamburaši sviraju poneku klapsku pjesmu, to obavezno dogovorite ranije.

Definitivna preporuka je da s glazbom dogovorite da Vam večer i izbor glazbe ne diktiraju uzvanici naručivanjem plaćenih ili neplaćenih pjesama. Vaša je večer, Vi ste glavne osobe te večeri, a uzvanici svoje želje neka slušaju kad to požele u svom angažmanu.

I za kraj Band ili D.J.?

U zadnje vrijeme počeli su ljudi sve više uzimati D.J. za vjenčanja.

Odvažite i prema svojim potrebama i financijskim mogućnostima odlučite. Bandovi su nešto skuplji, ali su prilagodljiviji u smislu raznih varijacija na temu, tempa animacije uzvanika i sl., dok su D.J.-i vezani za puštanje uglavnom mp3-ca i u cijelu priču mogu eventualno unesti svoju karizmu, te pokušati pogoditi ukuse uzvanika.

Podijeli objavu