Žuljaju me cipele a ja moram ići na ples… 

svečana cipela
svečana cipela

Izbor svečanih cipele za vjenčanje iznimno je važan detalj. Ne samo vizualni već, ne zaboravite da ćete na dan vjenčanja u njima provesti veliki dio vremena bez veće mogućnosti da si odmorite noge.

Dakle prvo i osnovno…

Vjerojatno prva ideja oko cipela koje ćete nositi na vjenčanju je elegantna cipela s visokom petom. Definitivno dobar izbor da bi izgledali glamurozno i da bi naglasili svoju ženstvenost. Ali ne zaboravite… U tim cipelama bi trebali pozirati fotografu i snimatelju te s njima prošetati možda i kilometar udaljenosti, plesati na večeri, skakati, biti u njima 12-16 sati.

Cipele za vjenčanje
Cipele za vjenčanje

Odaberite si cipele u kojima ćete se osjećati sjajno i udobno. Već pri kupovini posvetite više vremena na taj ne mali detalj. Obucite  cipele prošetajte dućanom, dva, tri kruga a ne korak dva.

Ne kupujte cipele preko e-baya na neviđeno. One mogu biti prekrasne, mogu Vam odlično stajati, mogu biti puunnnooo jeftinije nego kod nas u dućanu… ali… mogu imati i sitan, izvana nevidljiv nedostatak  a vi ćete taj dan umjesto da uživate, provesti u boli i patnji od žuljanja nekog djelića cipele.

Ne kupujte cipele preko e-baya na neviđeno

Prije kupovine cipela, provjerite i u salonu vjenčanica koliko visoka treba biti peta, kako se haljina ne bi vukla po podu ili još gore podvlačila vam se pod potpeticu i tako ne samo doveli u opasnost da se podere haljina, već da uslijed toga sami padnete na nekom stepeništu. Također nakon što kupite cipele posjetite salon vjenčanica još jednom, da vam eventualno podese haljinu centimetar, dva.

Čizmice za vjenčanje
Čizmice za vjenčanje

Potražite cipele koje neće biti dosadne, možda neke koje ćete moći nositi i u druge dane, cijeli niz godina. Ne morate kupiti cipele koje ćete nositi samo na dan vjenčanja.

Razmislite da li doista cipele moraju biti bijele?

Danas je dosta moderno ukomponirati vjenčanicu modernijeg kroja sa cipelama raznih boja. U ostalom, mora li vjenčanica biti bijela?

I na kraju, razmislite da uz “vjenčane cipele” kupite si i neke balerinke ili svečanije tenisice s kojima ćete provesti večer na plesnom podiju, koje će vam biti udobne, prozračne i u kojima ćete s moći veseliti do ranih jutarnjih sati.

Balerinke
Balerinke možete kupiti već od 400 kn.
Podijeli objavu