Vjenčani portal za moderne mladence

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Želite li uštedjeti nešto novca, a ujedno stvoriti „wow efekt“ vaše vjenčane ceremonije? Rješenje mogu biti DIY ukrasi za vjenčanje koje možete sami stvoriti. Ujedno, u stvaranju vam može pomoći vaš partner pa to možete promatrati kao dodatan vid zbližavanja i provođenja kvalitetnog vremena zajedno u sveopćem vremenu dominacije stresa. Izrađivanje DIY dekoracija može vam poslužiti kao svojevrsna terapija i opuštanje od strke oko svega što je potrebno organizirati i isplanirati za vaš veliki dan. No, čak i ako ne želite u dekoraciju ući potpuno sami, vjerojatno ćete tu i tamo htjeti dodati osobni touch. Donosimo vam nekoliko ideja.

Ako će se vaše vjenčanje održati na otvorenom, tada možete isprobati ideju stajališta za koktele na okrenutim bačvama. Stare bačve za vino savršene su visine za preuređivanje u rustikalne stolove za ispijanje koktela. Za ambijent možete osvijetliti put pomoću lampica umetnutih u staklenke. Ili ih jednostavno objesiti po drvećima. Stvorite kreativan znak „Just married“. Pronađite inspiraciju u prirodi. Možete iskoristiti panj drveta kao bazu za dekoraciju, vaze ili čak tanjure ili plate. Ako imate dovoljno sreće da je vaš vanjski prostor dovoljno velik za domjenak usmjerite svoje goste drvenim tablama. Znakovima im pokažite gdje se nalazi WC, plesni podij, stajališta s pićem, slatkišima ili kolačima.

Na mrežu za odbojku možete objesiti obiteljske fotografije i učiniti atmosferu dobrodošlice. Ili fotografije u okvirima možete objesiti na drveće. Obojite grane sprejem i objesite ih na naslone stolice. Umotajte mirisne biljke u salvete. Iskoristite stare ljestve i velike vaze kako biste popunili prazni kutak dvorišta te ih omotajte biljkama. Ljestve možete iskoristiti i na način da na svaku stepenicu stavite daske i na daske stavite pića koja će dobiti piramidalni izgled. Jeftino i efektno.

Personalizirajte omot na vinima ili šampanjcu. Koristite veliki okvir ili štafelaj za slikanje za raspored sjedenja gostiju. Ili ga možete iskoristiti za program za vjenčanje. S vezicama možete napraviti nekoliko natpisa i postaviti ih na upečatljivo mjesto.
Sami oslikajte posudicu za svijeće. Sašijte vlastiti jastučić za vjenčano prstenje. Za stolice možete objesiti i staklenku s natpisom imena gostiju i unutra staviti neku biljku, poput primjerice lavande. Ukoliko imate mnogo različitih vaza za cvijeće, omotajte ih konopom i učinite ih unificiranijim, ali i zgodnom dekoracijom. Upotrijebite stare svijećnjake, bakino posuđe. Sami napravite girlandu oko vjenčanog stola s mnoštvo zelenih biljaka i lampicama. Upotrijebite palete i ukrasite ih lampicama.

Nabavite nekoliko polaroida i neka se vaši gosti okušaju u bilježenju vašega vjenčanja. Sa cvijećem ukrasite nekoliko okvira za fotografije i stvorite simpatičnu dekoraciju. Zabavne poruke možete napisati i na ogledalima. Od komada drveća napravite ljuljačku za fotografiranje pod lukom. Napravite nekoliko vijenaca za kosu za svoje goste.

Unesite stare vintage tepihe na vašu vjenčanu ceremoniju. Noge stolova isto tako možete ukrasiti biljkama i ukrasnim zelenilom. Unesite vintage komad namještaja i neka vam posluži kao stajalište za kolače, a njegove ladice neka budu iznenađenje za goste.

Umjesto vjenčanog buketa koristite cvjetni ring. Stavite cvijeće u kockice leda. Zaigrajte se i učinite vaš dan posebnijim, osobnijim, intimnijim. Sve što imate u svom privatnom prostoru može poslužiti.

 

Pin It on Pinterest

Share This