Vjenčani portal za moderne mladence

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

 

Boho estetika ima svoje podrijetlo u hipi pokretu 1960-godina, a u posljednjih 10-ak godina preslikala se i na vjenčanja. Boho vjenčanja karakterizira opuštenost, nekonvencionalnost pomiješana s kreativnim i umjetničkim elementima pa samim time nudi mnoštvo mogućnosti budući da ne postoje strogo određena pravila. To su obično intimna vjenčanja s malim brojem gostiju, no boho stilu nisu ni strane raskošne proslave. Boho vjenčanja idealna su za osobe nesputane kreativnosti i slobodnog duha, a jedino pravilo koje trebate slijediti jest „više je bolje“. Boho ne trpi minimalizam. Bijela boja, smećkaste, zelene i pastelne nijanse boje su koje prevladavaju na vjenčanjima boho stila. Prednost boho vjenčanja jest povoljnost, pristupačnost te neiscrpan izvor mogućnosti.

 

DEKORACIJA I ARANŽIRANJE

 

Vjenčanja boho stila u suštini se održavaju u vanjskim prostorima koji su prepuni zelenila pa je stoga proljeće, ljeto ili rana jesen idealno vrijeme za vjenčanja ove vrste. Boho vjenčanja ne možemo zamisliti bez drvenih i bjelokosnih dekoracija, različitih tekstura i tkanina, lanterni koje su obješene po drveću te detalja poput perlica, bisera, hvatača snova, grančica omotanih nitima, perja i mnoštvo zelenila i biljaka, koje se stavljaju na drveni obruč. Najčešće se koriste drvene ili smeđe pletene stolice za goste koje su ukrašene bijelim tilom i biljkama. Ujedno, i u samom vanjskom prostoru dominiraju drvene grede s bijelim baldahinima kako bi se dobio dojam opuštenosti i udobnosti. Teepee šator prekriven cvijećem može vam poslužiti kao središnja točka cijele svadbene svečanosti, gdje će se svi željeti fotografirati. Tkanine se mogu kombinirati, kao i različit dizajn stolica, pribora za jelo i posuđa.

Boho vjenčanje

Detalji su dramatični i upečatljivi, često uzeti iz same prirode te se ne podudaraju s načelom minimalizma. Još jedna karakteristika boho dekoracija jest korištenje predmeta koji su ručno izrađeni ili pak starih predmeta koji su izgubili svoju svrhu poput primjerice starih kofera, škrinjica, ogledala, pladnjeva, okvira za fotografije, štafelaja za slikanje. Za dekoriranje prostora za vaš veliki dan ne trebate pohrliti u renomirane trgovine, već zaviriti u svoje garaže i podrume, koristiti bakine ili mamine dekoracije, prošetati buvljacima ili pak vlastitim rukama stvoriti neku dekoraciju poput primjerice makramea. U vaš dan uvrstite ono što je dio vaše prošlosti, uspomene, ono što vas je odredilo da postanete osoba kakva ste danas. Svaki takav predmet ima puno dublje značenje, životopisniju priču, nego što je on sam. Podijelite ga s voljenima u vašem velikom danu.

 

ODJEĆA

 

Boho vjenčanice su, kao i samo uređenje prostora, opuštene i ležerne. Prevladavaju duge haljine pastelnih roskastih ili smećkastih nijansi, boja slonove kosti i klasična bijela boja. Vjenčane haljine su svečane, ali i dovoljno opuštene kako bi se mlade osjećale ugodno u njima. One mogu biti čipkane i vezene s naglašenom etno primjesom ili pak mogu imati upečatljive detalje poput pompona, volana i perli. Boho vjenčane haljine su romantične, laganih letećih tkanina poput svile, lana ili šifona i često off shoulder modela kako bi se dobio sanjarski dojam i dojam fantazije. Gotovo neizostavan detalj na mladenki je vijenac u kosi koji itekako doprinosi cjelokupnom dojmu. Jedna zanimljivost koja se odnosi na boho vjenčanja jest što možete biti bosonogi.

Cvjetni buket mlade ne mora nužno biti u tradicionalnom stilu. Boho vjenčanje podržava neobičnost, eklektičnost i efektivnost pa je tako umjesto klasičnog cvjetnog buketa moguć aranžirani ring koji se nosi obješen preko ruke poput torbice. A i mnogo praktičniji. Druga opcija je tzv. razbarušeni ili divlji veliki buket u koji je moguće ukomponirati sve vrste cvijeća. Najpopularniji odabir u kombinaciji buketa su poljsko cvijeće, krupni zeleni listovi, sukulent, maslinove grančice, bijele hortenzije, astilbe, tek propupale grančice, pampas trave i tako dalje. Boho vjenčanje čak podržava i suho cvijeće za bukete jer naprosto nema pravila.

 

Namjerna i profinjena nepažnja osnovna je značajka boho stila. Ako želite boho vjenčanje jednostavno vjerujete da sva vjenčanja ne moraju biti realizirana na tradicionalan način. Boho vjenčanje, poput same umjetnosti, plesa i jezika izvući će iz vas i vašeg najvažnijeg dana u životu nedodirljive aspekte ljudskog postojanja, one do kojih ne možemo ni mi sami i koji su kao takvi najiskreniji – smijeh, ležernost, vlastitih ruku djelo, stvorene uspomene i one koje će tek nastati. Naglasak boho vjenčanja je na spontanosti i opuštenosti subjekata, mladenaca, tj. na izbjegavanju ustajalih obrazaca i „štancanja“ istih formi. Iz boho vjenčanja mogu se ekstrahirati svojevrsne misli subjekata, njihov rad, nešto što je dio njihove prošlosti ili isječak iz njima posebno interesantne stvari, događaja. Konceptom boho vjenčanja izbjegavaju se 2 često viđene pojave – ekskluzivitet u vidu prespecifične tematike i suhoparnost. Misao vodilja boho vjenčanja je humanizacija mladenaca i svih ostalih gostiju, prostora u kojem se nalaze budući da je riječ o prirodi, dinamična i kvalitetna vizualna informacija koja je nadopunjena isječkom koji svojevrsno zaokružuje same mladence tj. dodaje im „treću dimenziju“ – njihovih stvorenih uspomena iz prošlosti i onih koje tek dolaze.

Pin It on Pinterest

Share This